måndag 1 oktober 2012

Maskensmasken, koltrastbad, höga fötter o dubbelbugg!


På min promenad en tidig morgon, träffade jag på koltrasten mitt i hans morgonbad....vi stod blixtstilla, jag o Sotan tills han hade badat klart o flugit sin väg innan vi tassade vidare.


Ekorren hade Maskensmasken Vincent med sig så Sotan hade fullt upp med att se till att han uppförde sig väl. 
Han ser så härligt fri ut där han kutar på sina korta ben i full kareta med öronen dingelidongandes huller om buller, tvärstopp o så fullrulle åt andra hållet.....man kan bara bli glad av att se på....


En dag ringde en god vän o bjöd mig på lunch i stan. Ett mycket trevligt initiativ. 
Det blev fiskgratäng....utan potatis med massor av mumziga grönsaker.


Frida ringde en dag o hade en idé....hon började få ont i fötterna av sina alltför platta skor, o hade känning av inflammation i senan under foten, som sin mamma. 
Därför tänkte hon låta tillverka sulor som passade hennes fot, genom avtryck.....å sen kom jag då in i bilden...då de skulle betalas....o då kunde man få bra rabatt för 2...så jag som då börjat få känning av inflammation i min andra fot behövde egentligen också ett par sulor.
Har lärt mig att det kostar betydligt mer i slutänden... om man är snål mot sig själv.....


...så, jag hamnade också på glasskivan o vi konstaterade att bådas våra fötter hade enormt höga fotvalv, där trampdynan fram inte har någon kontakt alls med hälen. 
OM man inte har ordentligt stöd i hålfoten uppstår en överbelastning på senan mellan häl- och stortåbenet som då drar ihop sig i en inflammerad "kramp" som vid utebliven behandling eller hjälp leder till hälsporre.


Flera av den här lurviga modellen har siktats både på gräsmattan o ute på vägen...vilket verkar vara ett dumt ställe att ta sig fram även om man kan stickas lite med sina ....hår...den här lurventussen mumsade förtjust i sig av ett litet blad o lät sig snällt fotograferas.


I lördags var det dans i Rute Folkets hus....det var fantastiskt gott om svängrum då de flesta Ruteborna hade annat för sig än att gå på dans denna kväll.....vi var 17 stycken o hälften av oss var utsocknes ifrån, men man får roa sig bäst man kan. 
Det blev mycket dubbelbugg då 2 av mina vänner har det som sin lilla specialité.


Här svänger det med Södis o hans Åsa....har du aldrig upplevt detta så prova om tillfälle ges, skitkul vill jag lova!
Å en eloge till honom som har loosat 25 kilo sen ...minns inte men sist jag så honom i alla fall- BRA GJORT!

Idag är jag tacksam över att: jag såg fullmånen igårkväll. Sotan o jag ylade så hela Stenkumla fick rysnigar.
...jag varit klok nog att ladda med bra sulor så mina fötter ska trivas o hålla sig friska o hela.

Wolfies tips: fullmånen finns kvar med all sin kraft ikväll innan kl 0.00 så ge dig ut ikväll, kanske i en skog eller på en åker men i nödfall går det faktisk bra var som helst .....sträck halsen mot månen, dra in all luft du kan o ge hals i ett ljudligt yyylllllllllll ända inifrån ditt allra innersta o njut av att höra hur ekot vibrerar inne  i huvudet o känn kontakten med all världens vargar i ditt hjärta! Härligt befriande o skönt!

OM nån skulle klaga, säg att du fick tipset från din coach ;O) o be dem prova själv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar