torsdag 12 juli 2012

Läckande kläder, nyckelpigor o storkar






Tänk dig, klockan 9 på morgonen, är du klädd i T-shirt, långärmad tröja och arbetsjacka. 
Himlen ser ganska ok ut och vi går ut i de "kvinnohöga" (manshöga var att ta i) åkerbönorna och börjar vår lusräkning.




Efter 2 rutors räknande börjar det lukta regn i luften och blåsten tar i.
Vi bestämmer oss snabbt för att ta oss till bilen o ta på mer regntäta kläder...just in case, även om det inte ser så farligt ut än, på himlen...
Jag som som inte har några regnkläder tar iställer på en vit overall som är delvis regntät, men inte för skyfall.




När de första dropparna börjar falla, gömmer Björn vår nya, fina skrivplatta under regnkappan....

Himlen ser plötsligt inte alls så gråtam ut längre, utan är nu, från ingenstans, rakt över oss täckt med ett svarta, vresiga jättemoln, som är sprickfärdigt med vattendroppar, bamsiga, tunga droppar som med full kraft på några sekunder bara vräker sig ner över oss.


Det tog bara någon minnut innan skyfallet letade sig in på mina axlar, blötte sig in genom alla klädlager o funkade som kylbalsam på  mina redan frusna axlar.




www.blött.nu


Jaja, det var torrt framåt eftermiddags(fika)äpplet....


När vi var klara i Fleninge (vid Bjuv) drog vi tillbaks ekipaket söderut, då det ju inte gick att spruta efter skyfallet...nu styrde vi om till Harlösa vid Revingehed för att starta upp ett nytt lusförsök i ärtor.


På vägen dit mötte vi ett ännu värre skyfall, som vrålade på mot biltaket som en energisk trumvirvel o gjorde vägen till en å.
Lika snabbt som det kom, försvann det efter 10 minuter och på 300 meter var det helt torrt o solen sken igen, precis som om ingenting hade hänt.




Inte många löss men massor av nyckelpigor. 
Jag är inte nån vän av sprutmedel o jag uppmanade alla små nyckelpigor att dra fort härifrån för att inte dödas av allt sprutmedel som strax skulle blåsas ut över dem.






Vi teamworkade bra o 15.30 var det dags att backa upp sprutan o dra mot Borgeby igen...
(......för att nästa morgon dra hela lasset upp till Bjuv ännu en gång ...)





På vägen passerade vi en cool gammal BP mack med oldstyle besinpumpar o John Deere traktorer, värsta coolt!


Sen, supersorry att vi inte hann få en bild, jag körde, kameran var nerpackad i korgen o bilar bakom oss...(massa bra ursäkter, eller hur? ) stod det plötsligt några storkar, LIVS LEVANDE STORKAR på åkern till höger om oss, å en till o ....WAO, 6 STYCKEN ALLDELES VERKLIGA STORKAR! Shit alltså, jag blev alldels lycklig i kroppen o hjärtat blev stort...minsann inte alla som på hela sin livstid får se storkar i det fria!!!!!



På kvällen fick Firewoman rycka ut o blåsa liv i bricketterna inför grillningen som blev utanför huset då regnet verkade hänga i luften.
 Danne o polaren Fredrik hade varit i Genarp o supehojjat på sina bergsscylar, fniss, det lät verkligen inte klokt...mountainbikes då...



Det blev en härlig kväll o Maria hade laddat bananer med choklad, snyft....jag valde bort den smarriga desserten för en busrunda med Sot i backarna i den fina solnedgången.







Efter en snabb tur tillbaks till bjuv på morgonen hamnade vi sen i Hököpinge utanför Malmö i ett lökförsök som det skulle göras ALLT med typ...



...smågeggigt, kan man lugnt säga...halv till helsvårt att bara få fötterna med sig...vi såg ut att ha druckit vingelvatten till lunch, minst sagt!



Du ser nog att i de osprutade rutorna fanns det EN HEL DEL OGRÄS...




Holy Moses, en hel vetenskap som skulle kollas, graderas, bedömas o funderas ut, 
innan det var kväller igen.


Idag är jag tacksam över att jag inte blivit blöt trots massor av regnmoln på himlen som vi lyckats forcera i bilen på väg.....
att det snart är fredag, 
storkarna jag fick se igår, TACK!


Wolfies tips: passa på o grilla nåt rikgit smarrigt i helgen o glöm för allan del inte sallad o färska grönsaker till! ;O)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar