fredag 24 maj 2013

Månskensritt o HAPPY MOTHERS DAY!!!


Jag frågade en av mina goda vänner om nåt nytt ställe att rasta mig o Vanilla....o vi blev skickade till en väg som ledde ut i marken ..outbuch bara...o när vi parkerat där....o gått en bit...uppenbarade sig plötsligt en turridningsfirma med 13 horses som öppnat just den dan o en trevlig cowboy mötte mig o vi började prata...
Denna händelse ledde sen fram till att han bjöd mig att komma tillbaks på en månskensritt kl 9 när alla kunder ridit klart!
Tror du jag var sugen på det ???????va,va,va,va,va,va???
Lätt!!
Så vi gick en sväng när kunderna som skulle rida anlände...



Det var på tok för mörkt för min kamera när klockan var 9 pm för att det skulle gå att ta nån bild, men du får väl fantisera hur det var att rida i månskenet över kaktusar o annat jox till coyotens ylande i fjärran...MYYYSSS


Men ungefär såhär, fast i månsken...ser du Sedona i fjärran?


Mitt där ute i vildmarken fanns det några campare....o när solen var på väg ner...såg jag 2 jyckar på avstånd vid en camper...o ägerna viftade att jag skulle komma närmare, han kopplade sina vovvar..


Wao, så här berättade han...bensinen hade tagit slut i Sedona, o alla pengar också, så de hade bott härute i 2 månader nu utan att nån kunde/ville hjälpa dem ....de hade bara 100 miles hem...men ...no money, money..
Kvinnan jobbade visst på nåt shelter med 16 hundar o fick några dollar för det men de gick till mat o bensin att ta sig dit nästa dag...hrm...lät väldigt märkligt i mina öron...16 mil....hem bara...kändes som om jag borde göra nåt...OM det nu var sant...2 labbar, en minihund o en katt...o fast i ingenmansland...


Med hjärnan full av myror traskade vi tillbaks till bilen, drog till rummet o rotade fram chapsen, bootsen, hanskarna o hatten!
Körde in om på nån hamburgergrunka o köpte med ett skrovmål åt cowboyen då han ju inte skulle hinna käka...hann inte fram innan telefonen ringde o han underade om jag skulle komma snart...jorå, 5 min away!


De här trevliga människorna från CA, var ute efter en större variant av fennypack som jag tyvärr inte kunde erbjuda..


Han hade redan en specialgjord mobilväska o en kameraväska lika dan...cool va?



Fick ett armbandsryck o gav mig i lag med den idén!


De breda armbanden vi har är oftast för små för män så, nu skulle detta bli ett fetingmansbracelet!


MEN DÅ VA....pluppade det in 2 tvåbeningar som undrade om vi sydde här...??
Äh, jo, typ vaddå?
JO, vi vill kunna sätta fast kopplet på servicedogvästen...en ögla för kopplet liksom...
Jag kikade på hyllan framför mig o ...tjopp, där låg just en sån grunka jag behövde.
JO, sa jag, visst, det fixar jag no problems!
Glömde ju ta foto på det jättefina resultatet men de var mer än nöjda i alla fall...å det var en miniminiterrier som skulle ha den, MED BLÅ TUPPKAM som skällde som besatt i bilen....Servicedog...aha, ok...sure Berta!
De tittade förundrade på min Vanilj som försynt kikade fram bakom disken...'
Kunde faktiskt inte låta bli att skicka en tanke till dem...så här borde en servicedog uppföra sig!
;o) Hejja, hejja mina duktiga o väluppfostrade Vanilj o Sot !!!


Medan jag ihärdigt tråcklade på västen med våld o hjälp av en tång, kom nästa par in o beundrade Vanilla .
Vi började prata rescuedogs o de hade nu samlat på sig...6 st...varav en var sjukt illa tilltygad i psyket ännu efter grov misshandel av sin UPPFÖDARE!!!
Kunde inte låta bli att erbjuda dem lite homeopatiska mirakelpiller...vilket de uppskattade...o gav mig en gåva, de höll på med lera, potterys...


En snabb vända upp på Wilson, men ner gick det trögt!
SÅÅ himla stilla, vackert med månen, doftande o ...ja helt UNDERBART!
Ville inte det skulle ta slut!



Å ena sidan...Vilken balans... långt därute på grenänden! ;o)


Å andra sidan, fångad i klykan!


NY dag, studion idag efter ytterligar några timmars sömn, zzzzzeg morgon...
En polare till Susan ska visst flytta hit på måndag o hon har brutit vristen för 2 år sen men är inte alls bra...det var ett komplicerat brott med splittrade benflisor...så hon ska visst bli den nya receptionisten...vilket jag varit ett tag...tror jag ...eller diversearbetare kanske man kan säga...idag var det "tahandomtvätten", vattna blommerna, städa ur kylskåpet o när Susan kom sa jag:
Jag hörde nåt oljud inifrån kylen o öppnade o de sprang ut...huller om buller...skrikandes..
Hon skrattade nästan på sig o erkände att...hon hade det på sin lååånga todo list, o var mycket tacksam att jag uppfattat vibbarna haha, så, nu skulle hon gifta sig med mig IGEN!
Sen ringde Elissa, från UpWest o sa:
- AH, jo alltså...jag var i Phoenix o söket jobb som lärare o JAG FICK JOBBET!!
...så nu undrar jag...visst tycker du att det är bra, att du får fler timmar?
...Jag vill ju inte sätta Trish på pottkanten...
En GOOD nyhet, då jag med tårade ögon för bara två dar sen bad en intesiv bön om att få bli förflyttad från studion, då Miss Susan gick väl hårt åt mig med sina idéer...
Tänk va snabbt det gick då!
Tackar! Tror väl att Trish blir ganska glad över det, då fröken Elissa är ännu vimsigare än jag, inte tänker vi likadant... :O)

Allt papper va slut, å vattnet i stordunken.. så det blev en vända till Walmart o sen till tryckeriet för att kolla upp lite priser på att printa några Dogfamilycoach broshyrer, vars mall nu är färdig o omgjord 13 gånger...just nu 3 folded,vilket Susan med bestämdhet hävdat att det skulle vara...MYCKET BESTÄMT!

Efter en timmes intensiva studier i solen av etersika oljor som just nu är mitt nästa projekt, o en chocolateshake bar det av mot Sedona för att klättra upp på Bellrock o yla!



Fotografen var inte den bästa, tyvärr men....däruppe på toppen blev det tre ljudliga yllll, som jag sen fick åtskillga tackkommentarer om ner på parkeringen en timme senare...bara berömmande o positiva, de var impade, haha, över min lungkapacitet!


Ville INTE ner, men det började bli väldigt mörkt o jag skulle till källan i Oak Creek efter vatten, så...full panel i mockasinerna, neråt parkeringen!


Det var mycket mörkt att hämta vatten därinne i huset, men nu vet jag ju exakt hur det ser ut, så nemas problemas...månen nådde inte över berget, den lyste däremot på berget mittemot, himla vackert...
Dröjde mig kvar en lång stund när allt var laddat i bilen för att njuta av syrsornas sång, honungsdoftande träd, månens magiska sätt att lysa upp berget, o tyyyysssstttnaden förövrigt!
MMMMM balsam för själen!

Idag är jag tacksam över att jag är en mor (ja underbart att vara en dubbel också...jaja en mormor alltså, eller mer rätt o slätt en MOMMO), vilket i mina öron låter så där... när morsan väl är det vanligaste eller mamma, mamlan (som FridaSmåttan alltid sa när det var nåt fjäsk på gång ;o) samt att jag har en mor/mamma, nej inte en... flera FAKTISKT, som alla ger mig exakt det de förmår o kompletterar varann bra!

Tack alla mina goa, härliga, duktiga o framgångsrika valpar för att ni har valt mig som er mor/mamma o för att jag får inspirera er till att bli lyckliga, följa era hjärtan o va en "galen morsa" <3 
                                            <3  I LOVE YOU ALL VERY MUCH! <3

HAPPY MOTHERS DAY to alla Mamrar, Mamlor, Mamsar, Mamlingar, Mammor o Morar !!!
                                              NI har en VIKTIG UPPGIFT ATT FYLLA!
INspirera, guida, uppmuntra, hejja på, berömma, visa, ge kärlek, pussas o kramas o bara finnas ibland...+ mycket, mycket mer...givetvis!
Jämt o samt, genom eld o vatten, sol o regn, kyla o värme är ni klippan...den stora tryggheten....njut av småttingtiden när de vill sitta i knäet, pussar o kramas, 
sen plötsligt har de eget hus, med fetingträdgård o blåser förbi, tutande i en ny, fin bil...eller skickar ett textmessage från andra sidan jorden! ;o)

                              Wolfies tips: ta o njut av MORS DAG HELA HELGEN!
                                     Låt er skämmas bort för "en dags skull"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar