måndag 8 april 2013

En friare mindre, många roliga kunder...


Igår var det helikopter race med militärhelikoptrar ovanför affären så jag lutade mig massor in i bilen , ingen kan väl känna igen min rump däruppifrån tänkte jag haha, börjar bli nojjig tror jag!


Igår var det hål som gällde, västen runt, samma avstånd, slå lika hårt med hammaren så hålen blir lika stora...


Här färgas det ren/älghornsknappar, bruna skulle de va tyckte Trish!


Märket i skinn som talar om att västen är gjord hos oss....skulle på plats...


Cool eller hur!?!?
Idag har det varit massor av kunder i affären o det är väldigt roligt för det mesta att prata med männsikor från hela staten hela landet... ja från hela världen. 
Idag var tre ryssar inne o ett galet par från Quebeck, Canada.
Tanten bröt på franska,rejält, tänk dig det kan du höra henne...??
I like to look at yourr rrrugs, but they arrre too expensive!
Hon bråkade om priset, ja vi är dyra, I know but we have 12 years of garanti på våra rugs, kohudar.....o det har inte de andra, dessa är alla handgarvade vilket inte de andra är...

Så, jag ringde Mrs Boss o tanten bråkade sig till ett lägre pris.
Sen skulle hon bara bestämma sig för vilken hon ville ha.
Tantisen var blonderad med läppstift o stora örhängen, o for sure van att få sin vilja igenom, det gick INTE att ta miste på.... ;O)
Gubbstackarn däremot var som en lite grå mus... i hennes släptåg o hon härjade med mig om att se på alla mattorna som jag fogligt la ut över hela golvet i affären.
Hon frågade mannen vilken han tyckte??
- Jag har ingen åskit alls, var det enda han sa sen.. i 45 minuter medan hon jollrade runt o kollade från alla vinklar o vrår vilken som skulle passa bäst.
Alla som kom in i butiken fick va smakråd, men flydde ut när de hört hennes "gåpåande" en stund....
Till slut kom hon fram till ett beslut, en korug blev det, bullruggen var visst för manlig eller hade för lång hals eller...nåt, minns inte riktigt... ;o)

Sen kom det in ett kvinnligt par o smågnabbades om ett bälte o vilken buckle som passade bäst i ca 40 minuter, sen kom den andra på att hon också ville ha ett o då började hela proceduren om igen fast vice versa..shit, ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta, men jag håller mig mest till skratt, de är för härliga ibland....

Å en annan kvinna kom in....hon saknade sin hund på ostkusten,  efter 5 dagar här o Vanilla gick snällt fram till henne, slickade hennes hand lite o myste mot hennes ben....hon snyftade lite , tackade o sa att det var just vad hon behövde just då....sen försvann hon ut igen...ja, vad gör vi inte för våra kunder..??
2 par kom in o kollade runt, mannen köpte 2 white buffalos o en lite katt o väste i ena mungipan, sätt up bullwhipen på notan, den är till min fru, hon fyller snart år. 
OK, västa jag tillbaks, vilken vill du haaaaa?
Han backade o pekade diskret på den bruna...jag addade den på notan o tog fram en extra kasse...hans kompis köpte en Tibeten lamb pillow o vi mulade på nåt hemligt vis ner dem i samma kasse....medan frun snällt traskade ut mot bilen....han blinkade o tackade...o försvann ut i stormen.

Måste bara berätta en helt underbar historia som Trish berättade....
Hon hade sett den på Homevideos..eller nåt sånt, en TV SHOW med människors egna videosnuttar...

Santa Claus satt o lät små barn klättra upp i knäet för att önska sig den mest åtråvärda julklappen de kunde komma på.
En liten, kortsnaggad, söt pojke på ca 6 år, stod i kö o hans mamma filmade för fullt, när han stolt klev upp på podiet till tomten o med lite möda klättrade han sen upp i tomtens enorma knä.
Tomten skrockade lite o undrade vad pojken önskade sig mest o lutade sitt ansikte mot pojkens.
Pojken grimaserade,  frynte på läppen o sa till sin mamma med hög o klar röst:
- MOM, Tomten har visst ätit nåt som verkar ha dött därnere!!!
... ni kan ju själv gissa hur lätt det var att hålla den videokameran stilla utan att asgarva....

O för alla er som undrar om hur mitt dejtande framskrider så kan jag meddela senaste nytt att Afganistanaren, är ute ur bilden, han hade så många fina o fantastisk ord på sin repertoar innan han insåg att jag inte tänkte betala 600 dollar för att han skulle komma hit.
Han skrev ett brev till sin "chef" på knagglig engelska o det mycket märkliga var att brevet som hans chef skickade tillbaks var om möjligt ännu sämre författat, inte ens hans namn var rättstavat o "tonen/språket" var inte direkt diplomatisk....o när jag kommenterade det...försvann han lika fort som den vind som blåst ner alla våra rugs i Sedona idag....

Så, nu får vi se vem som står på tur, haha?

OM det är gaymannen, eremiten, någon ny Indian som är nykter för tillfället eller nåt annat otroligt haha....livet är fantastisk omväxlande, inte sant?

Idag är jag tacksam över att jag har tak över huvudet, 4 härliga kids o en trollunge, 2 goa voffs o en stor portion hopp, trots en friare mindre...mat o bensin i tanken....o mer jobb på gång..

Wolfies tips: spana efter allt du kan hitta som är gult, å alla ljud o dofter som har med våren att göra!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar