onsdag 6 mars 2013

Bananaboxes, RedRockPass,my office o Omega3


Dagens kartongladdning ut till ranchen utgjordes av 27 bananaboxes o Trish svimmade nästan när hon fick se hur många det var...ojojoj, tror vi hade 155 när jag flyttade från Myrvälder Gotland till Vederslöv Växjö...men skönt för henne att inte ha så mycket prylar att flytta på.
Vanilla var inte helt nöjd med att kartongen i framsätet tippade när vi körde o låg som ett lock över henne, inte nära men tillräckligt läskgit ändå för nån som varit utsatt för en massa dumheter....nu fick hon träna sig på att bananaboxes inte slåss....


Glömde ju att berätta...i förrgår, var det mörkt när jag kom till VOC (Village of Oak Creek) där jag bor o just i samma ögonblick som jag var på väg upp för en av alla backarna fick jag se en man som stod o liftade....hrmmmm, körde tills refugen tog slut o vände sen...o körde tillbaks o tutade till.
Han hoppade till o rusade fram till bilen. 
Mycket tacksam över att nån plockat upp honom....o vi småpratade lite...av nån outgrundlig anledning kom vi in på den gamle mannen i skinnaffären i Flagstaff...o att han hade fått en bukett rosor av mig sist jag var där....tycker det är bättre att ge bort blommor til levande människor, sa jag.
Han funderade en stund innan han klev av o sa:
-Wao, tack för att jag fick åka med o tack för att du delade din berättelse, den var var fin. Jag ska skriva en sång om den....
Tack så himla mycket igen, jag uppskattade verkligen att du stannade!


Så här många blev det av två billass!


Dagens hästövning fokuserades på att lyfta bakbenen. 
OM o om igen.. bara sakta stryka ända uppifrån ryggen, stå tätt intill o vänta tills hon lyfte hoven en aning,  o massa klappar, sen andra benet....o så håll vi på en liten stund, varvat med att flytta henne i sidled, backa när man "vimsar" med grimskaftet, o följa o stanna när jag går, samt kliva övern en stock.
Goa Glory, hon skötte sig som vanligt mycket bra o sen tränade vi att buga, med en äppelskrutt som "morot", vilken hon förnärmat spottade ut i gruset o tittade på mig som om jag försökt förgifta henne.
Ok, sa jag, då får väl unge grabben mula den i stället, men han var lika kyndig så tredje lilla hästen jag erbjöd min nu aningen sandiga skrutt, käkade glatt upp den med gnissel o allt!

Trish drog iväg o jag hade ett chokladmöte med Sverige 12.30 på skype, så jag bestämde mig för att stanna där internetanslutningen var bra, vilket den är på ranchen!
Funkade utmärkt på telefonen!
Satte mig tillrätta i solen o ringde upp...insåg att det här kommer inte att gå, too very hot, så av åkte bootsen, sen strumporna, jeansen o till sist också linnet....tur vi inte hade kameran på, då hade kanske stackars chocolateStefan tuppat... ;O)

Mot Sedona igen o först in på banken en sväng, "min" bankman som alltid ropade högt o ljudligt Hello Wolfie, how are you today? har ju blivit förflyttad till Cottonwood men en ny brud Marianne March (det är ju hennes månad nu) har tagit över hans syssla o ropade glatt Hello Wolfie, how can I help you today? när jag svischade in genom dörren, känns gött, som länsförsäkringar bank på ön....sen in till alla affärer o avboka mer sparande bananaboxes o en snabb pratstund med Zoni på Natural Grocers..jag förvarnade om ett chokladparty o hon insåg att så kom det att bli!
Hon har nyss flyttat så allt är lite rörigt ännu.
Utanför New Frontiers, träffade jag på Jana, homeopaten som jag hänger med lite då o då...häftigt för jag tänkte just idag när jag åkte förbi hennes gata, måste åka in o prata med henne idag eller imorgon!

En sväng in till Jim på panorama bouleverd för en emali adress till en annan stackare som kommer att ha ett chocolateparty snart... ;o)

Vidare mot Uptown Sedona o turistbyrån för att införskaffa ett GRAND RED ROCK PASS!
Alla "coolingar" som "vandrar" här har ett sånt i bilen, det finns en dagars, en veckas o 2 sorters ett års...ena sorten för $20 får man tillgång till att parkera överallt utom vid 2 stora, fina strövområden men jag har blivit rådd att ta GRAND, då har man tillgång till alla parkeringar som är i anslutning till vandrignslederna. 
Annars tror jag det kostar ca $5-7 för att parkera varje gång o de 2 extra ställena kostar visst $9. 
Så....om man parkerar utan "tillstånd/Red Rock Pass" kostar det $50 om "lapplisa" har just den rutten för dagen, o det verkar ju dumt! 


Så nu är jag också en COOLING o får parkera överallt på hikingledernas P-platser,  till mars 2014!
Känner mig som en ascool inföding, haha!


Hemma trixade jag ihop en sallad efter beslutet att inte gå promenad förrän efter maten...tur det för Tyler o Dina var in town o på Goodwill o de hade hittat ett coolt gammat skrivbord för 60 bucks o skickade en bild till mig.
Halva salladen fick vänta på att komma ner i magen o jag studsade ut i bilen med Vanilla, lätt undrande i hälarna o drog tillbaks igen....o givetvis var det mitt!
Du ska veta att ingenting stannar där särskilt länge där..enorm omsättning på folk dagligen!
Shoppade loss på 2 stolar också...lite kul var det för jag har suttit några kvällar nu, när resten av folket kollat på film i allrummet...på min luftmadrass med benen i kors o datorn på en kartong som bord...så varje kväll när jag efter 2-3 timmar tråcklat ut benen har jag önskat mig ett litet skrivbord o en stol!
Faktiskt letat ett tag också men inte hittat vad jag ville ha!
Detta var litet o bra att börja med.
Tyler var snäll o installerade min skrivare också SÅ NURU HAR JAG ETT EGET LITET och RART MYRVALDERSKT OFFICE HÄR I VOC!!!
NÅÅÅ vad tycks???


Ny rödare tanning än förut sen vårt skypande...i Sverige hörde jag att de inte hade den minsta tanke på att sitta ute, varken tungt- eller lättklädd! ;O)

Oj, glömde ju berätta en annan lite cool grej!
På Natural Grocers letade jag efter Chlorofyll, den gröna häxdrycken o fann den inte men hittade Zoni som var upptagen med en man som var omständig, så jag vänade en stund på henne....man hinner aldrig vänta många minueter i nån affär här förrän en eller två kommer rusande o frågar om de kan hjälpa till. 
Så, en brud kom från andra hållet o sa: - Jag kallar på nån som kan hjälpa dig!

En snubbe minglade fram mellan hyllorna o hittade min häxdryck - DÅ, DÖM OM MIN FÖRVÅNING, KOMMER DAMEN SOM KALLAT PÅ HJÄLP ÅT MIG FÖRBI O SÄGER ÅT HONOM......HON SKA HA FISKLEVEROLJA OCKSÅ!!
Just detta hade jag funderat på ett tag då mitt hår här är torrt som fnöske.....så, full av förundran över budskapet knallade jag snällt bort till den hyllan med omega3 o det var en djungel, så jag gav upp,
Gick för att leta efter nåt annat, då kom Zoni o kramades lite o snicksnackade en stund.
Jag kan ta dina varor här sa hon o öppnade en ny kassa.
Äh, jag skulle ha nån bra Omega3 också sa jag.
Vi knallade dit o just den sorten som hon själv tog o tyckte var bäst hade de satt ned priset på idag!

Så, jag pimpalde i mig 2 makrillstora kapslar, dubbel dos ikväll o ska fortsätta med det, så får vi se vad som händer med frizzet om ett tag!


Tyler är mer allergisk än någonsin förut o som med alla andra här är det juniper som är det största problemet, ett träd som verkar vara nära besläktat med den svenska enebusken.
Han har nyst som en galning nu i en vecka så ikväll stoppade jag i honom en pilla...

Du som nu tror att den här chokladen är som vanlig choklad är ute o cyklar i diket!
Den är till för att hålla dig frisk, undvika att bli sjuk, loosa vikt, bygga muskler o massa annat!
Hur nyttig som helst o du kommer snart att få hem nån föreläsare till din dörr med en massa goda smakprover som du kan underhålla dina vänner med undertiden de lyssnar till vad chokladen kan göra för just dig!
Nu kör vi så det ryker...var beredd på chokladfest! 
PLINGPLONG, öppna, det kommer visst nån!

Idag är jag tacksam över att min häst sköter sig så bra,
att jag varit pa ranchen igen,
att jag alltid har sånt grymt flyt o får såna roliga meddelande o tecken på ibland helt "oskapliga" vis,
jag nu har ett litet "office" o slipper leka budda på min luftmadrass varje kväll,
samt att jag är så himla frisk o lyckigt o solandes "röer o granner"!

Wolfies tips: hör av dig på min email som du vill förekomma mig med ett "chokladparty"...jag kommer ändå snart att plinga på din dörr, lika bra ta det en dag du bestämmer själv !!! ;o) Puss <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar