söndag 4 mars 2012

Ett rött Yrväder lämnar Sot på lamm-o-kokollo

Projekt färga håret idag före återresan till ön. Detta har varit på gång flera år och nu mot slutet i flera månader. Fast nu kändes det verkligen som om det började bli bråttom. Inte så viktigt egentligen med själva färgen utan mer av snålhet....då jag köpt en brun, hård kaka som (inte var billig) och mest liknar torkad koskit (men den luktar bättre som tur är). Hennakakan (tillverkad av blad från en buske) har varit i min ägo mycket länge och resan till USA har ställt många såna saker på sin spets, NU ELLER ALDRIG!
Den torkade kakan löser man upp i hett vatten, klickar i lite honung, en aning olivolja och så en skvätt rödvin (ingen märkte att jag snodde en skvätt ur boxen, fniss). När allt är finfördelat liknar det ....ja....dynga och detta ska omsorgsfullt kladdas in i håret. På med en plastpåse, folie och en handduk, sen är det bara att vänta i 3-5 timmar,på undret som ska ske.
Denna skapelse tillverkas på Lush som säljer miljövänlig kosmetika, tvålar o massagekakor,  tillverkade av naturliga råvaror som inte är skadliga för oss och FRAMFÖRALLT, INTE TESTADE PÅ DJUR!
Det är på tiden att vi vaknar upp och kollar vad det är vi köper och smörjer in oss med, använder i håret mm.
På 4 minuter kan man mäta giftiga halter i blodet i stortån om du doppat fingrarna i tex spillolja! Tål att tänkas på! ALLT som det inte uttryckligen står -Ej testat på djur, är förmodligen...testat..på djur.

Å så var det då min fantastiska lilla assistent SOT som nu ska bli Skatebodabo för en period. Hon älskar verkligen att vara här. Mycket viktiga arbeten har hon.....några Highland Cattle kor och  en lammskock (jaja Helen här på fastlandet heter det får) som måste kollas + att grannen har hästar som kommer ända fram till tomtgränsen och då givetvis också behöver hållas koll på. Viktigt för hundar med ett jobb, så de känner att de har en uppgift och det har hon verkligen här!
Det enda hon behöver för att åka med mig nästa gång är ett pass och en bur.
Precis som när jag lämnade barnen när de var små hos mina föräldrar kan jag även nu ha full tillit att hon får den bästa omsorgen hos dem. Det känns det inte alls jobbigt att lämna henne. Vill gärna åka över och kolla läget först innan jag tar med henne, då det är mycket krångligt och framför allt kostsamt att ta hunden till Sverige igen.

OM jag funderar över mitt liv, å det gör jag ganska ofta, så blir jag lika förundrad och känner stor tacksamhet varje gång över hur tokbra allt ordnar sig för mig, jämt! Ofta kommer det nån fantastisk person, sladdar in på ett bananskal i mitt liv och kommer med en suverän lösning - jag älskar verkligen detta. Sådana händelser ger mig en otrolig kick.
Hur är det i ditt liv? Kanske är det så att om man öppnar sitt sinne en aning så kan man bjuda in livet att hjälpa till på traven när saker krånglar. Pröva får du se. Att be om hjälp är inte alls en dum idé. Jag brukar ofta be mina övre polare, änglarna om hjälp och så min ljuvliga änglamormor förstås. De sviker mig aldrig!

Idag är jag tacksam över att SOT får bo kvar hos Helen o Staffan ett tag tills vi båda kan åka över!

Wolfies tips: Fundera över hur fantastiskt saker och ting, som ser hopplösa ut - faktiskt ordnar sig till slut - tackar man för sånt, kommer det mer, som ett mirakel! Bjud in MIRAKEL i ditt liv - IDAG!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar