lördag 10 mars 2012

Resfeber eller - att våga välja KÄRLEK!

Många frågar mig nu:
- Har du fått resfeber ännu?
Alltså, mitt stående svar är att det är inte riktigt min grej. Visst händer det att jag oroar mig för saker, fast det är verkligen inte något som kännetecknar mitt sätt att reagera.
När vi oroar oss, vilket man kan göra i olika "svår" grad, leder detta till att vi ältar tankar, möjliga scenarier, resultat mm,mm.
Vi kan välja att enbart tänka destruktiva tankar, klura ut 2007 möjliga sätt att allt ska gå åt pipsvängen.
Å, vet du vad vi gör då?
Jo, vi skapar de allra bästa förutsättningar för att det verkligen blir som vi tänker! Sant, helt sant!

Våra hjärnor och kroppar skapar de allra mesta vi ber dem om/ programmerar dem till.
Ju mer intensivt vi fokuserar på någonting, ju mer säkra kan vi vara på att vi verkligen når just det målet.
Många människor förringar detta med tankens skapande kraft och kallar det, flum, new age, nonsens....men
jag har levt tillräckligt länge och praktiserat detta ett oräkneligt antal gånger för att veta att det är ett kraftfullt verktyg.
Jag använder alltid detta i mitt jobb som Hundfamiljs coach. När en familj har haft ett eller flera problem med sin hund under lång tid, så blir de ett med problemet.
De har svårt att se nån annan "bild" än just den de matats med varje dag under lång tid.
Djur är mycket bra på att fånga upp dessa bilder/energiprojeceringar. De läser av oss varje sekund vi tillbringar tillsammans med dem.
Därför är hemligheten med mitt yrke att gå tillbaks till källan, som faktiskt till nästan 99 % av fallen , är vi människor.... hussar och mattar.

Exakt så är det med våra barn också. Kolla ditt barns beteende. Titta på ditt eget, eller familjens beteende och jag lovar, du finner en likhet i var det härstammar ifrån.
Vi kan inte skylla på våra hundar, våra barn, eller på andra.
För att föregå med gott exempel för våra barn, husdjur, arbetskamrater mm, bör vi alltid sträva efter att skapa eller bibehålla vår goda självkänsla (som jag kommer att spåna vidare om här nån dag).

När vi är trygga i oss själva, har tillit till att allt blir bra, är också möjligheterna för att det verkligen blir så AVSEVÄRT STÖRRE!
På olika sätt har jag, sen jag själv upptäckte denna underbara magi, gjort mitt bästa för att visa mina barn och mitt barnbarn att detta är ett effektivt sätt att åta sig olika hinder i livet.
Mer än en gång har det hänt att mina barn ringt mig från tåget som avgått från Malmö och av någon anledning blivit stående, utan besked om när de kunde komma igång igen.
Kruxet har varit att de haft endast några få minuter på sig att ta sig från tåget till anslutningsbussen i Växjö mot Oskarshamn (för att kunna ta den enda kvällsfärjan till Gotland).
Eftersom jag inte är nån tågtekniker eller liknande har mitt svar allltid varit:
- Ta det lugnt, blunda och se framför dig att tåget rullar in i Växjö, du kliver av och går ombord på bussen och lite senare på båten. Väl ombord hoppar och skuttar du jublande omkring på som en "trissmiljonär".

Visst, de tycker att jag är crazy men tillsammans fokuserar vi på detta en stund OCH de har aldrig missat båten pga av nån försening.
OM de däremot enbart oroat sig och gått upp i limningen över förseningen, vet vi visserligen inte vad som hänt men de hade mått betydligt sämre under tiden och de hade smittat sina medpassagerare med orolig energi.
Detta med tillit kan vi praktisera dagligen, träning ger färdighet.

Oro är en form av rädsla. Vad är då dess motsats?
För mig är kärlek och rädsla varandras motpoler.
När vi känner oss enormt oroliga, beror det på att vi har valt rädsla istället för kärlek.
Båda dessa känslor kan inte existera till fullo samtidigt.
När vi väljer KÄRLEK och tillit, jagar vi bort rädslan och öppnar dörren mot oanade möjligheter, nya vägar, olika dörrar, spännande möten.
Trots att vi kanske hela livet valt att först och främst reagera med rädsla kan vi bryta detta och välja om.
Det är det som är så fantastiskt, vi kan välja själv och vi kan när som helst välja om!
TYP NU!
Jag väljer KÄRLEK och TILLIT! Min önskan är att möta spännande männsiskor, se fantastiska platser, öppna nya dörrar och få ett HELT MAGISKT LIV!

Idag är jag tacksam över mitt MAGISKA LIV!

Wolfies tips: våga välja KÄRLEK, TILLIT - varför inte börja idag - N U !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar