onsdag 16 maj 2012

Broschyryr - Farmers market, en härligt, äkta marknad



Beautiful fields of gold. Böljande kullar med något som på avstånd i alla fall är ganska likt rapsplantor. Dags att lappa bilar igen.
Ny idé – golfklubbar! Sagt o gjort, vi googlade golfklubbar i området o snart hittade vi den första. Ingen gigantisk parkeing direkt o vi börjar bli rejält snabba i skorna nu, nästan så det glöder.


Den här tjusigt lackade bilen kunde jag bara inte låta bli att ta kort på. Hela familjen var porträtterad, hur flott som helst.




 Ny idé, in på ett fabriksområde med en massa bilar, så fort hon ser en fullsmockad parkering kan man va rätt övertygad om att hon styr kosan dit, som en lite missil.      De sålde även hojjar på bilmeken, inte fel, vi skulle kanske haft en sån istället.    Jaggan har ibland svårt att glida över alla fasansfulla gupp  i detta landet.


Ny idé, hon hittade Lowes, typ Byggmax, åter en fullsmockad parkering.              Snabbt som ögat hade vi smyckat alla sidodörrarna med Fröken Fullers broschyrer.


Planen var också att hinna med Farmers market i El Sobrante, vilket vi gjorde. Provsmakade allt möjligt roligt där, olika torkade frukter, falafel, grönsaksjuicer, som faktiskt var på riktigt, minutemade in a blender.                                                          En skäggig man som såg ut att vara en talliban, bjöd mig ett smakprov på ett slags brödliknande grejs, nästan som wienerdeg i skikt med olika fyllningar, denna var det spenat, tomat, chili o feta i, inte alls dumt faktiskt!
Vi köpte med oss ekologiska ägg, nektariner och aprikoser…mmmmmm. Kunde inte låta bli att stanna vid applecider ståndet. Det var must, hemgjors must, smarrigt och där kunde man också köpa ett pound med 2 klassens äpplen för 79 cent, så det gjorde vi.


Bytte några ord med ballongdamen Silly …nånting, som var en färggrann klick. Hon lovade kolla in sig själv här på bloggen. Hon var mycket pratsam o trevlig, o knåpade på några få sekunder ihop olika ballingkreationer.

I ett av matstånden fanns det vedeldad pizzaugn, mitt i allt, coolt! Det doftade verkligen som på en pizzeria och folk mumzade och åt allt vad de förmådde, på alla läckerheter som serverades.

Spaghettifabirk, detta måste kollas. Gläntade försiktigt på dörren o kikade in…i en superlyxig lokal som var en bedårande pastarestaurang i värsta kungliga stilen.


Glada tjut hördes från alla barnen på lekplatsen o fyllde marknaden med ytteligare en ljudnyans....
När vi var på marknaden parkerade vi i ett p-hus, o gissa om det plötsligt kom ett mess – Jag börjar dela ut broschyrer  på alla bilarna i p-huset…..runt,runt,runt….

På väg dit satt en man o ritade o målade karikatyrer av folk för $10, riktigt duktig var han.

Massor av frukt o grönsaker men även blommor, tomatplantor, hemgjorda helt sagolikt doftande tvålar….fick minsann ett lite ”smakprov” med mig hem…


OM du nu gillar popcorn, så skulle du varit här, 3 olika smaker….inga dåliga grytor, mannen som rörde runt i dem kämpade på i värmen, tror inte han hade frostgrader i sitt tält direkt…









Tagen på bar gärning i P-huset….fniss


Sen blev det mitt i allt, vid sidan av vägen, mitt framför en busshållplats  - lunchdags, fick hon för sig.                                                                                                          Hon hade snott lite räkor åt mig på minglet igår kväll, o lite kyckling hade hon sen dan innan, o så hade jag med en halv tomat o lite PepperJack ost…mmmm



Innan vi drog hem var vi på hästjobbjakt på några rancher i närheten…inget napp dock!
Men Virginia fick i allafall lära sig att lilhästen inte var barn till de andra, vilket hon först trodde. Ok, jag trodde det var en kalv sa hon, nixpix, föl heter hästens barn!   Åh, det visste hon inte, se där sa hon, ibland får du lära mig engelska....
På hemvägen passerade vi en gigantisk parkerigsplats vid en järnvägs- och busstation, gissa om hon fick en ny idé.....i över 1.5 h dekorerade vi alla dessa bilar som från början såg ut att vara sisådär en miljon många, minst.....så när vi åkte därifrån var vi mycket nöjda med oss själva!
Hemma svettsanerade vi oss snabbt o dressade om för att dra till ett kommunalrådsmöte med en massa politiker och där allmänheten fick komma till tals.
Vi forsatte vårt arbete där och massor av vuxna och barn fanns på plats.              Barnen hade små plakar där det stod Nyttig mat! Mer gymnastik! Mindre läsk! mm
Mike Raccon Eyes var också där o talade, eggade upp folkmassan men sitt budskap o gick en rungande applåd.

Idag är jag tacksam över att jag varit på marknad o smakat en massa nytt o gott,      jag gjorde mumzigt blomkålsmos till dinner 

Wolfies tips: försök ha överseende med människors religiösa idéer, deras idéer är ofta mycket viktiga för dem, viktigare än sunt förnuft ibland! Håll ut o gilla läget, fniss

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar