onsdag 30 maj 2012

Salv- o creme kok.....med bra ingredienser

Massor av cerat o ringblomssalva samt mormorscreme har det blivit idag.




Bivax och olivolja måste smälta samman för att sen röras tills det blir ganska svalt o kan hällas i burkar. 
Tar en stund, tränar mitt tålmod...fniss....




Så här nyttig, utomordentlig salva blev det....bra till det mesta, eksem, brännskador, självsprickor, torr narig hud, nariga babyrumpor, blåsor, sår av alla slag...har man börjat använda den kan man inte va utan...




Alla redskap måste steriliseras ordentligt och de används bara till salvan. 




Sen blev det goda leftovers från igår, nyttigt o  mumzigt värre....




På eftermiddagen var det dags för mormors creme med ros o lavendeldoft. 
Den är ju mer till för att smörja sig med som en hudcreme, inte bara på utsatta områden, utan all over....alla ingredienser är "miljövänliga o hudvänliga" och inte testade på djur.


Här måste man smälta i 2 omgångar, en fettfas och en vätskefas, sen ska fettfasen röras ner i vätskefasen och blandningen ska röras från 70 gr som de är från början, till ca 33 grader, då det är dags att tillsätta de eteriska oljorna, som är flyktiga o inte tål värme.




Tänk dig en sniffning i en av din mormors byrålådor där hon förvarade sin parfymflaska....du som är lite "mogen"  ;O) , o du kommer att minnas ros o lavendeldoft...som en mormorsdoft....old days sniff....hihi 
DÅ vet du precis hur det doftar på huden när du smort dig med Mormors creme!




Den lilla, stackars minimala magra kissen, fniss, kom in o dunsade omkull i en hög på golvet...han är den smala av de 2 huskatterna.....kan inte tro det går nån direkt nöd på dem... ;O)


När du köper ett lypsyl i affären är det gjort på en bas av mineralolja, vilket innebär att basingrediensen är petroliumbaserad....inte så värstandes nyttig med andra ord. 
Lypsyl är därför beroendeframkallande, vilket är tillverkarens syfte, då de kan sälja mer o basen i lypsylet är billig...
OM du vet hur olja reagerar när den kommer i vatten.....det har du nog sett, ett oljeutsläpp i havet.....det blir en skimrande hinna på ytan....likaså funkar detta.
Lypsylgucket lägger sig på läpparnas yta och lurar huden att tro att den inte behöver producera nån egen fukt....ju mer den används, ju mindre fukt producerar huden o du måste snart leva med lypsylet i handen, speciellt vintertid.
När man i stället använder en organisk olja som bas, går den in i huden o mjukgör, ringblomman som är läkande o hudregenererande, vilket innebär att hud som är skadad, repareras och ärrbildningen minskar, men den stör inte hudens naturliga fuktproduktion. 
Kolla på allt du köper o smörjer in huden med så innehållet inte är mineralolja! 
Vi tar upp ALLT vi smörjer på huden, in i kroppen. 
OM du doppar tummen  i spillolja från en gammal motor,( dvs du kanske är en helt vanlig bil eller trakormekare), kan man efter 4 minuter mäta upp höga halter av giftet i blodet i stortån!
ALLT du smörjer på huden ska vara så ofarligt att du kan äta det!


Idag är jag tacksam för att vi: hunnit avhandla massor av ämnen,
skrattat så vi legat dubbla åt våra knasiga idéer o snabba ämneskast, 
fått gjort massor av ringblomssalva, kräm och ringblomscerat....


Wolfies tips: Kolla alltid på innehållsförteckningen på det du köper, om det ska ätas,
                           eller smörjas in så ska det vara bra för kroppen, 
                               det spar dig mycket lidande i framtiden, 
                                          Å DU ÄR VÄRD DET BÄSTA, 
                                             VÄRD ATT VA FRISK!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar