lördag 12 maj 2012

Vinfestival - Kevins lyxvilla


Lördag, tror jag det är idag…..vi pratade en stund o kom i säng vid 2, upp klockan 7.30 am, endast halvljuset var på när jag såg mig i spegeln…men jag fick i mig en grapefrukt o ett äpple medan Virginia tog lite te, kokt på lemongrass o en halv bananmuffins med pecan nötter.

Vi drog mot vinfestivalen i Moraga. Började med att lappa alla bilar runt alla parkeringar med hennes valbroschyrer, sen var klockan plötsligt halv ett o vi skulle möta upp en dam på en parkering 15 min bort, som skulle åka med oss till intervjun.

SÅ jag fick en kvart på mig att rusa runt festivalområdet, full rulle…. Det första jag hörde var en orkester som spelade nåt som lär ungefär som bluegrass…..
...det första jag såg var en snutt som åkte i plurret….han satt på en stol över en pool o va cool….ahahaha.
Publiken fick kasta prick på en tavla o när de träffade exakt mitt i drogs stolen undan o han fick bada….många var duktiga, trots att avståndet var ganska långt, så det blev 3 bad bara de få minuterna jag stod där….
Whatever..jag rusade vidare, tog några foton hit o dit….sen var det dags att gå….meeen jag drogs mot vinhörnet, där man kunde köpa biljetter till ett glas vin o provsmaka från de utställare man ville.

Första kvinnan jag började prata med hade just pratat med en Svenska som kommit för flera år sen hit till Moraga o likasom fastnat…..tyvärr hade hon redan hunnit iväg.

Jag drogs bortåt o fick plötsligt se en stadig man i cowboy hatt. Wao, tror du jag började prata med honom….mmm helt rätt!
Vi snackade lite o han började spåna på jobb till mig.
Själv hade han behövt nån som tog hand om alla hästar då han inte hann själv pga sin vinodling…han visade mellan tumme o pekfinger att jag kom sisådär 2-3 cm för sent…skit också…
Medan han pratade hällde han upp ett gals av sitt röda vin åt mig…..det smakade verkligan Californiskt gott.
Han hade 2 ställen på förslag.
Ett var alldeles i närheten, ett arabstall o det andra också nära i Walnut Creak, enormt stort, behövde alltid folk trodde han. Halade upp mitt kort o gav honom o han lovade att texta mig när han kom på namnet, om han så skulle köra dit o se vad det hette…..

Rusade till bilen igen o vi gled till parkeringen för att plocka upp Faye, en äldre lite rundnätt trevlig kvinna som var mycket engagerad i Virginias kampanj.


Vi drog vidare till Kevins hus högt uppe på ett berg Hayworth. Helt amazing what a view………vilka hus, palats typ.


När vi anlände undrade jag verkligen vad denna man var för en människa. Huset var som ett slott, högst upp på berget.


 När jag klev ur bilen kom grannens Rosie o ville gosa….ÄNTLIGEN lite border collie gos…….saknat min lilla Sota…
Plötsligt öppnades dörren till palatset och en svart man tog hjärtligt emot oss. Försökte motstå impulsen så gott det gick att slita fram kameran o papparazza rubbbet för att du skulle få se….gick lydigt efter de andra bort till ett stort konferansbord där de hade dukat upp en sallad som var himmelskt god.
Sallad, tomat, lite bluecheese/feta i små smulor, torkade krispiga äppelringar, o pecannötter o en vit dressing som var en perfekt smakkombination till salladen.
Till detta fanns det rostade mandlar o pistagenötter.

Hans utekök på första terassen.....



Vi tog för oss av salladen o gick ut på balkongen för att kolla utsikten….önskar jag hade haft en finare kamera…WAO jag säger bara WAO!


Intervjun började o jag sjönk ner i en kungastol en halvtrappa ner  o började skriva på bloggen.

Efter ca 45 min var de klara och allt hade gått i lås.
Han är president för ett till största delen "svart" samfund som härstammar från slavarnas tid och de ville kolla om Virginias politiska åsikter stämde överens med deras, för om så var fallet skulle de supporta henne o hjälpa till.
De verkade rörande överens.
Jag bytte några omd med Kevin som var en mycket artig, belevad och smickrande man. Han nästan föll baklänges när han hörde att jag var mormor, o var tvungen att visa honom ett foto……han undrade var i allsindar min hemlighet var med att vara så välbevarad o vacker, fniss…..jaja, lite komplimanger smakar alltid bra o han händer som en mycket rättvis och ärlig man.
Han skrev några rader i min bok innan vi kramades farväl o gled vidare.


På vägen tillbaks stannade vi till hos en kvinna som Virginia ville uppskatta/överraska. För en tid sen blev hon nämligen påkörd av en bil o hennes bil blev totaldemolerad.
Diannes söta kissemisse
Hon fick låna en gammal häck av en vän….bilen dog mitt ute på motorvägen….o hon fick snällt promenixa till avfarten där en kvinna nyss kört av o stod o väntade på henne. Behöver du en telefon sa hon, eller kan jag köra dig nån stans, jag är ändå bara på väg hem…
Det hela ledde till att bilen blev upplockad av bärgaren, Dianne körde Virginia först till kiropraktorn, sen hem o lämnade sina varor, kom tillbaks o körde henne till ett viktigt möte!
En dagens hjältinna o räddande ängel, så Virginia ville överraska henne med en GPS på Morsdag som de firar här imorgon….

Vi stannade till vid festivalen som nu var så gott som ihoppackad och jag knatade över till min vän den enorma mannen under cowboyhatten.
Vi språkade en stund o  BAMMMM, plötsligt mindes han namnet på ranchen.
Han skrev ner det till mig o vi tog farväl.
Virginia var massa mer broschyrutdelningssugen så jag mötte henne på väg till bilen o vände om mot festivalområdet igen.......idag har vi delat ut tusentals.....

Den här o många andra coola bilar fanns på festivalen...
Hon spåkade med folk o jag såg plötsligt en man med en Harleytröja med en fin varg på……jo, givetvis började jag prata med honom o vi kom in på homeopati, han var mycket intresserad och fick sig ofcourse en lektion i ämnet, sen gled vi in på allt möjligt….
Han erbjöd sig att köra mig till några ställen med massor av hästar som han kände till, han bodde inte långt från Pinole  (där jag nu har mitt hem..) o var mycket bekant med området.

På hemvägen gled vi in i snabbköp i köpte glass som vi använde till smoothie när vi kom hem….delicious,mmmmmmmmmmmmmmmummmmmmmmmmmmma! 

Idag är jag tacksam över att: jag träffat så mycket trevligt folk, ska strax följa upp alla tips….
jag fått se så fantastiska vyer,
jag blev inviterad till lyxvillan jag aldrig skådat maken till i verkligheten

Wolfies tips: snåla inte med komplimanger, ge minst en om dan.....till nån du möter...du ska få se vad mycket glädje du sprider OCH får tillbaks!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar