måndag 14 maj 2012

Trädgårdsmästarinnan - lille Calle - världens view

 
Trädgårdsarbete var dagens tema! Vet du, igårkväll kom fröken Virginia in till mig och satte sig i sängen o började prata. 
Undertiden försökte hon måla sina naglar rosa, men det gick sådär...jag frågade om hon ville ha hjälp...det ville hon. 
Kunde knappt låta bli att skratta, det var något av det sista jag skulle gissat på om någon frågat mig innan jag åkte....att jag skulle sitta i en lyxig villa o måla naglarna på en kandiderande congresskvinna, ja du, är inte livet hur roligt som helst???

 Coolt burspråk i köket....

I morse drog vi iväg för att fixa cigaretturtaget på hennes bil som inte laddade telefonen. Samtidigt skulle hon visa mig vägen till ett datarum i en affär där man fick låna datorer gratis. 
Man kunde dit sa hon, så jag memorerade vägen noga och den var låååååååååång vill jag lova. 
Men datorerna hade tagits bort, det blidde verkstan direkt. 
Hon verkar inte ha tummen mitt i handen så jag trodde ju givetvis hon hade kollat säkringarna...vilket hon inte hade, så de bytte säkring - för 20 dollar - jag sa åt henne att hade jag vetat att hon inte kollat kunde jag bytt den helt gratis....bilar verkar inte riktigt va hennes grej, förutom att gasa då givetvis, det är hon världsbästans bra på!


Jag krängde lite keso o en tomat innan jag blev hennes gardener....avokadoträd skulle planteras, en tomatplanta, ogräs skulle bort o vissa växter skulle få vatten.
Jag härjade runt till klockan 5 som en lite trädgårdstomte o bättrade på min solbränna lite.



Grannen frågade om hon ville ha jord ,o det ville hon så snälla som de var körde de in 4 skottkärror o sen kom en snubbe med picup o där åkte resten.

På eftermiddagen kom Faye, kvinnan som åkte med till lyxvillan, minns du va? 
Härligt när folk börjar bli bundis här o där, hi Wolfie, ropade hon från terassen!  
De skulle till Sacramento på npt politiskt mingelparty, så min värd svissade om till finstassen o sen drog de....





 









 
I trädgården finns det massor av roliga växter, bla annat vin i massor, druvorna blir dock inte så stora...


...chokladmynta kallade hon detta, never heard of...smakade som vanlig pepparmynta tyckte trädgårdsmästarinnan..


..måste bara berätta om dagens goda gärning med Calle! 
Jag traskade, klättrade o hoppade omkring på alla stenar o broar som den capricorn jag är o en av gångerna skrämde jag livet av lille Calle som låg i allsköns ro o solade på en sten, förbi av chock, rusade han på sina små ben, upp längs en sten, jag såg bara nosen sticka upp.....tänkte undrar som han inte skulle gilla en dusch? 
Satte försiktigt på vattnet o riktade vattenstrålen mot stenen bakom honom så vattnet stänkte tillbaks över honom....han blev överlycklig (tror jag, hoppas inte hjärtat stannade...) han blundade o satt helt still flera minuter i "regnet". 
Å du ska veta att såna små rackare sitter sällan still många sekunder. 
Jag stängde av vattnet o böjde mig över stenen för att kika. 
Han blundade o njöt, öppnade sen ena ögat lite pillemariskt o flörtade med mig flera gånger som tack. 
Jag hoppade in o hämtade kameran o fick ta en bild innan han blöt men nöjd pilade vidare i sitt liv.

När trädgårdsarbetet var klart, käkade jag lite melon o en banan på terassen innan jag dressade om till hikingkläder. Kilade först in till grannen, sonen ville ju med men han var inte klar med deras trädgård. MOrsan hade fått tag på en häcksax som hon vild o galen gick lös på en stor, fin lavendelbuske med. Jag rusade dit o räddade vad som räddas kunde till te.


Same trail as yesterday....först påfågeln som idag stoltserade med sina utfällda vackra stjärtfjädrar....sen bar det av uppför berget...


....tror hon sa detta var lagerblad...hela skogen är full med såna träd....


...flera stora varningsskyltar står vid grillplatsen nere i skogen Poison oak....tror det är detta som liknar murgröna, om man nuddar det på bara huden får man utslag med svår klåda, liksom en olja som sprider sig, så inga bara kroppsdelar på berget...
















Här o där var stigen rejält snårig, o klädd med den giftiga slingrande växten, så jag fick smala till mig, tror faktiskt jag blev lite längre på kuppen..  ;O)











Vyn var bedårande....no words needed......







































Tänk dig att bo däruppe i det bruna trähuset....


Coolt träd, fanns många såna, döda tyvärr...undrar varför...


Det var nån form av idrottsdag på skolan jag passerade o det pågick intensiva matcher överallt....


...en bit längre fram, på trottoaren, låg det en massa kvinnor o exercisade, med rumporna i luften, stönande o stånkande, alla möjliga övningar som stod på en talva. 
Några hurtade uppför en backe, brant vill jag lova, med vikter i båda händerna...de var här o friskusade 2 gånger i veckan....jag berömde dem, det var väldans duktigt...

Idag är jag tacksam för all motion jag har fått o vad fint det blev i trädgården på kuppen,
den underbara vyn från berget

Wolfies tips: leta upp ett berg nån dag, klättra o pusta, det är värt att pust o all svett när man kommer upp o får se världen lite från ovan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar