söndag 15 april 2012

Brenda åter på.. icen - snow on the rocks - nötter i byn

Kunde knappt tro min kroppsreaktion idag, då jag ändå först dividerat med Helle om vad som kunde va en lämplig klädsel på powerwalken. Tog på mig mina slimmade svarta, blanka träningsbrallor, o en skjorta utanpå träningslinnet. Tja, det var delvis också för att vi kom fram till att det             k u n d e  ju vara bra att ha en telefon med sig (i en ficka)...om utifall att...ja...
Jag hann inte långt innan svetten lackade, värmen var tillbaks, å så även Brenda, med sin icecream bil....alla dessa glassbilar, kryper supersakta fram gata upp o gata ner med varsin plinketiplonkmelodi....de har varit lite dåligt med dessa melodier några dagar, men nu ljöd de åter geom byn, från alla håll.

Den där snön som kom, vi såg på TV hur vägar stängdes av mm, den kom här också.
Uppe i bergen. Du har sett förut att det varit små, smala strimmor av snö som legat kvar, men nu är de nästan helt vita.
 Ganska otroligt faktiskt. Bara ett stenkast (jo,jo jag vet, inte kastar jag sten långt inte, men, you know, not so far away, i alla fall) bort. På TV lovar de upp till 90 grader (över 35...pretty amazing) om ca en vecka.



I byn har jag ju tidigare skådat diverse kreatur, som man oftast inte ser mitt inne i villakvarter, in Sweden. Idag stötte jag på en ny sort, jaja inte ny för mig, nono, not at all, men "oskapligt" för att vara inombys....Nötter, yes it´s true. Ett helt gäng nötkreatur, strosad lugnt omking bakom husknuten. Strange, isn´t it?





Å en helt ny grunka, ja, inte ny för mig den heller, men här har jag aldrig sett någon form av hundkoja. Denna fanns i en trädgård som var mycket välskött, liksom trädgården. Huset var For Sale och det stod att det var Countrystil på huset, kul med tanke på att det gick ett gäng nötter på granntomten, skulle möjligen kunna bidra till countrykänslan ;O)








Är man hundrädd ska man inte ens tänka tanken att bo här. Idag blev jag förföljd av en gigantisk best, förbi 5 hus, o den rackaren gapade o härjade så vilt att hela kvaretet kom i uppror och det blev fullt slagsmål på några av tomterna. Så fort jag började gå, kom den jätten rusande bakom o tänkte nafsa mig i hälsena. När jag vände mig om o schasade på den, gjorde den helt om o låtsades för en stund att ge upp o dra hem, men det tog verkligen tid.
Grrrrrrrrrrrrr, inte att leka med.....


Den här bilden tog jag med för alla som är mer motor- än djurintresserade inte skulle sluta läsa, då det varit en hel del djurfokus på sistone.



Idag är jag tacksam över att: värmen är tillbaks på riktigt o nosen åter blivit lik Rudolfs,
 min son nu snart kan flytta in i sin nyförvärvade lya, känns så himla gött i mammahjärtat, min dotter fått sommarjobb 2 minuter från hemmet! Wao, ni är enastående,puzz!

Wolfies tips: om du någonsin känner dig annat än complete happy, dvs mindre happy,välj ut ett par låtar, som det är värsta öset i, med ett bra o roligt budskap, fläska upp ljudet o spela låtarna medan du dansar så änglatofflorna får yrsel under sängen o mössen flyr till skogs.
 DU, det är bättre än ALLA lyckopiller i värden!
 O kom för allan del ihåg o sjung med högt o vilt!
GO! GO! GO!!!!
;O)









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar