fredag 13 april 2012

Tor i farten - Kung Bore oxå - Gudomliga pojkar

Ja, jag vet att jag inte ska klaga på kylan, men fatta att när det ena dan är 35 grader, så känns det askalskallt när det är under 10 grader och regnar nästa dag! Så började dagen. Först några söta små droppar som jag var ute o frotterade mig i. Senare KABOOOOOOOMMMMMM! Blixtarna ljungade, regnet vräkte ner som om himlaledningen sprungit läck, o så kom TOR! Först lite försiktigt med en liten hammare, sen avancerade han, hämtade fler o fler o slutligen bara BAMSADE han på med det grövsta han hade, till hela huset skakade o fönsterrutorna darrade som aspelöv, en lång stund.
Efter ett tag coolade han ner sig, typ när han fått ur sig det värsta och drog vidare, mot nya ävenTOR....   ;O)

På TV var det värsta draget. Snö i bergen runt om överallt, typ 20 cm, vägar avstängda, tornados som kom in från havet o ....ja, värsta pådraget. Vissa vägar kunde man inte ens se, på långa sträckor, de var helt översvämmade. Sånt som knappt ens händer en gång om året i Sverige. Ah well, när eftermiddagen led mot efter- eftermiddag, kikade solen förskräckt fram mellan molnen lite då o då. Vi gick en sväng med Spirit och kom förbi ett oemotståndligt fotograferingsobjekt. Ett helt bambastort träd med magnolia! Wao, AMAZING!
Svårt att fatta fast man ser det! Urcoolt ju!








Inte värstinglångt från huset ligger en mack där de säljer ungefär samma crap som i Sverige. Utanför finns en DVD-automat. Kanske jag har missat det...har i alla fall aldrig sett nån i Sverige. Jag är ju inte direkt nån hejare på film, fråga Helle. Hon är stum av förundran varje gång hon frågar: Har de sett.....?? NU säger hon, Har du, nej visst nej, dum fråga! Hon utbildar mig om kvällarna i kultur genom att visa alla filmer som man helt enkelt MÅSTE SE! Du vet han.....å så säger hon ett namn på en skådespelare, å jag har inte en susning...VA, du måste väl ändå veta vem han är. NOPP! SÅ, hon gör sitt bästa för att råda bot på denna så uppenbara brist i mitt liv. Här kan man hyra film i en automat....som att köpa godis på en tågstation ungefär! En kväll när Rodney inte jobbar, ska vi se WAR Horse....



Där vid automaten mötte vi ANYTHING!
EN darrande liten varelse på 9 veckor som var en blandning av something o somethingelse...svårt att fatta att det ens får plats ett hjärta i den lilla kroppen, men jag såg att hon rörde på sig, så det måste finnas ett, om än ett pyttigt!
Husse sa att hon var mycket tillgiven o lojal o det syntes att han älskade sin mikroskopiska lilla hårboll. Hon var verkligen coolt tecknad. Eller vad tycker du?









På vår promenad i "nästanregnet" stötte vi på 2 pojkar som kom hojjandes emot oss.
De stannade o frågade om de fick ge oss en gratis DVD.
Vi fick varsin lapp om en DVD där man kunde möta Jesus!
Det du, det blir man inte erbjuden varje dag, så där på en vanlig regning bajspromenad! Hur som helst, Helle började prata med killarna o det utmynnade i en 30 min lång konversation om allt ifrån, antalet kyrkobesökare en helt vanlig söndag i Sverige, till platta lanskap, olika kulturer, hästpolitik och överexalterade jyckar.
Ja, vi hann minsann avhandla en hel del, innan lilla rumpan (inbakad i ett par tunna springbyxor) nästan frös till is i den bistra eftereftermiddagskölden.
De var mycket artiga och trevliga och uppskattade (tror jag i alla fall) den oväntade pratstunden om ännu mer oväntade ämnen med 2 skandinaviska källingar på promenad med en varg!
 Cykelhjälmarna gjorde dem nästan exotiska just här.
De första hjälmarna jag någonsin skådat i detta landet sen 20 mars!


Sista biten hem, fick alla jyckar, å det var en hel del vill jag lova, plötsligt ylfnatt!
De sträckte sina halsar mot skyn och gav upp den mest underbara serenad, bara ...sådär...
Himla härligt, I promise U, särskilt när man känner morrhåren darra! ;o)

Idag är jag tacksam över att: det inte var i detta huset blixten brakade ner (det huset brann ner till grunden på nolltid),
jag fick smaka Helles goda nybakade bullar,
regnet gav alla växter en välbehövlig dusch!

Wolfies tips: nästa gång naturen runt dig, är i uppror, var med i stället för mot, känn den enorma kraften, när vinden, vräker sig på, åskan dånar o blixtarna kastar sina eldspjut över himlen. Släpp rädslan o bli ett med den enorma kraften!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar