söndag 29 april 2012

Värsta draget hos flickan bak i bilen...to be continued..

30 grader i skuggan o fullt drag i baksätet vill jag lova!
På eftermiddagen drog vi på "husatthyraletarstråt"!



Berget som hade en topping av snö är nu så gott som naket igen, förutom de allra högsta topparna. Nu är vi på väg för att kolla efter först och främst hus att hyra.
Fina hus vid bergets fot som vi snabbt susar förbi.
Minns du när det var sommar, sådär apvarmt att bilar utan ac inte går att sitta i utan ALLA rutor nervevade, vinden sliter i ditt hår och den frisyr du eventuellt hade gjort dig besvär med innan du åkte, flyger all världens väg redan första kilometern....då är du med mig.....som sagt värsta draget bak.....caaaaaaaaaaaaaab...almost...

Plötsligt stannar chauffören bilen för att gå ut och mysa med vattenet som kommer från Seven Oaks, en damm där de samlar vatten för att när den blir överfull släppa  ut det, ner till San Bernadino för att drickas upp, och på väg dit, tar man lite power till ström. Jag blir ordentligt tillsagd flera gånger att titta NOGA var jag sätter fötterna då alla rattlesnakes nu vaknar o ligger här o där, ibland hundratals små i en hög. Trampas på NOT RECOMMENDED!!



Under tiden jag vaktar bilen far värdfolket runt efter flaskor, burkar o skrot...jaja, det känner du redan till.
Solen steker och vattnet forsar fram likt en orm på jakt, i alla vindlande vrår av flodfåran.
Schyyyyy..listen....kan du höra det forsande ljudet....feel the power...naturens kraft....på väg mot nya friska mål.....?
Känner du stänken i ansiktet från de virvlande vattenmassorna, som genast torkar i den gassande solen som bränner på axlarna?
Fiint, du börjar bli fantastiskt bra på att använda din fantasi, dina sinnen...stolt över di!
Fortsätt så, kör så det ryker....wrooooom....










Bredvid det forsande vattnet och sen åtskilliga miles blommar yuccan som ståtligast bredvid vägen, samt uppå bergssluttningarna och förgyller världen med sina ståtliga blomstänglar.
Coolt verkligen, aldrig sett dem blomma, har du??

Stop! Watch out for the snakes! ropar Rodney igen, som är säker på att jag redan glömt att ha sa till mig för 7 sekunder sen o väldigt rädd om sin "familj"....
Mitt minne är ju typ, både intensivt o ofta ganska kort, så det tål att upprepas...inte helt van vid att stenglo på varenda cm av marken jag tänker trampa på, men nya tider, nya utmaningar som sagt....












Just bredvid den slingrande vatten ormen fanns en uttorkad flodfåra som var den ursprungliga ,naturliga vägen för smältvattnet att ta sig ner från berget till byn.
Här över går an oldstyle bridge, inte så vanlig nu för tiden, coolt smal o ålderdomlig.









Lite sorgligt att naturen inte får ha sina skapelser ifred, men så är ju vi människor funtade.
Vi vill ju helst bygga eget så det blir som vi vill, där vi vill och när vi vill.....därför går det som det går ibland.
Naturen är klok o vis o vi tror vi kan överlista den, men oftast får vi ett slag i nacken...




Här som i andra andra länder tror många människor att om man lägger ut sitt skit i naturen och åker därifrån så, woff, borta!
Fast både du, klok som en bok och jag vet ju att det är en usel idé.
Det vi bidrar till är att andra dårar tror att just där är en soptipp, mitt ute vid en parkeringsplats i naturen, yes wao, vi kan också slänga vårt skit här....ibland känns det som det föds folk utan hjärna eller i alla fall med en hummingbirds storlek, fast de verkar ändå klokare...
Jag hoppas att DU aldrig någonsin tänker tanken att dumpa ditt skit i naturen,promisse...??
 TACK!
PUSS!
EN stjärna på himlen för DIG!






Alltså , vet du, nää how on earth skulle du kunna veta...idag, där i värsta draget, flickan bak i bilen...har jag känt mig så ruskigt glad, lycklig, som om jag är en av de lyckligast här på planeten jorden.
Den bara flög på mig, med en av alla dofter från apelsinodlingarna som vi susade förbi.
Precis som om doften, apelsinblomdoften söt som honung, varm som en solig dag i California och mjuk som molnen, bara tryckte på lyckoknappen och vips...så spred sig den känslan i hela min kropp.

Tänkte snabbt över allt fantastiskt som nu är på väg att hända, alla mirakel som är på ingång i mitt liv...man skulle kunna säga att jag mådde helt sjukt bra, fast det låter ju helt sjukt...sjukt, så....hrm....helt amazing, det låter bättre, eller oskapligt bra!

Just innan vi var hemma, passade vi på att plundra "våra" "snoapelsinerträd" eftersom det ändå inte är någon som plockar dem annars.

Å DU, just innan mörkrets utbrottsliga inbrott inträdde, gick jag ut och beskådade dagens förbarmande snodda apelsinskörd...Å DÅ VA.... kom samma lyckorus virvlande genom kroppen igen.
Jag tog ett djupt andetag, lät känslan sprida sig i kroppen, tog en ljummen, nysnodd apelsin o gick in o bara njutåt den, rätt utifrån o in!
AWSOME! WONDERFUL!


Idag är jag tacksam över: allt nytt jag sett och upplevt,
den underbara lyckokänslan som virvlat i kroppen,
smaken av de nysnodda apelsinerna,
att jag kan känna alla dessa underbara dofter med min känsliga nos!

Wolfie tips: nästa gång du känner en honungslen doft av blommande...nånting, stanna upp en stund, blunda, låt doften dra runt i hela ditt inte och sprida en galet lycklig sommarkänsla!
                                                            YEAHHHHH!
                                                              GREAT!
                                                              WAOO!

1 kommentar: