onsdag 18 april 2012

Spioner o raggare...

Efter att ha tvättat all tvätt nere i byn, gick vi en runda med Spirit.
Först kom våra Gudomliga pojkar, blåsandes på sina hojjar, men saktade ner och språkade en stund medans vi gick vidare.
Helle säger de är Mormoner, de hade visst nån skylt på sig där det stod att de var elder....dvs de hade kommit upp sig lite i graderna vg att ragga över andra religiöst tänkande människor till sin religion.
De får tydligen inte ta vanliga mediciner, så Helle frågade dem om de kände till white Sage... De gjorde de inte, men NU gör de.
De tackade tacksamt o artigt för tipset och önskade oss det allra bästa o lite till.

Strax därefter passerade vi ett skjul, som ser ut att vara knappt bra nog att förvara en inte alltför expensive cykel i.
Därinne bor det en man, jo, han bor där.
.....Där går hissen typ inte ända upp....
Han tror att folk som går förbi är hemliga agenter, så när jag tänkte ta en bild, blev jag snabbt nerröstad....Helle hade alla rösterna....
Hon har nämligen pratat med honom. Han lever tydligen på att samla burkar.
Någon gång hade han pratat med Rodney, o när Helle sen ville bjuda honom på kaka som hon hade tagit med, trodde han att hon skulle förgifta honom.
En kamera mot hans...skj....äh..hus, skulle ha fått honom att gå i taket, då han förmodligen sett mig som en spion av nåt slag, å han verkar inte vara sen att handla.....om han skulle misstycka...
Så, möjligen nån annan gång kan ni få se hans kåk...eller..bostad.

Nu kommer vi till dagens spännande händelse. En bil med fullt vrål på stereon, saktar in i korsningen bredvid oss.
Volymen skruvas ner och Mexicanaren leeeeeer breeeeeeeett och säger något som dock försvinner i vrålet av 2 stora svarta schäfrar, och minst 7 andra jyckar längs gatan som bara häver ur sig sin frustration över att det går förbi en hund, UTANFÖR DERAS TOMT. Just då passar de på att göra sig av med många sekunders, minuters, timmars, dagars, veckors ja års understimulering...låter det som åtminstone.
Helle mumlar tillbaks att hon inte hör...
Jag tror att det är Daniel, grannen som vi pratade med a couple of days ago, men sin lille son i bilen, å ler som vanligt rart tillbaka.
De liknar nämligen varann på pricken (allihop faktiskt....om jag ska va ärlig, som om de muterat sig efter en o samma snubbe, who knows..).
Han svänger vänster o glider sakta bredvid oss och upprepar frågan några gånger....hundskallen har avtagit något o vi hör att han frågar om vi är singlar.
Ja, Helle är ju gift men hon ansåg att situationen krävde ett snabbt och "avsnoppande" svar, så hon sa högt o tydligt: YES, WE´RE MERRIED!
Han mumlade något om att han GÄRNA ville prata... men de fick han forstsätta önska....för vi stolpade på....
Vi skojade ikväll om att hon just förstört chansen till att jag skulle få mitt uppehållstillstånd, genom ett snabbt giftermål....fast å andra sidan, tyckte hon att hon kanske gjort mig värsta tjänsten.
Tänk om han var här illegalt, o blev utvisad, då skulle jag också deporteras till Mexico, så tja, vi kom fram till att det var väl ganska bara att vi var gifta...då...

Å detta roliga raggningsknep får mig ooooossssöööökt att tänka på en gång jag var på dans, ensam som vanligt, i Växjö.
Jag hade då nyligen kommit på en idé.
Jämt när jag är nånstans och folk frågar mig saker, så är jag så himla ärlig, vilket inte alltid,kanske, är så smart.
SÅ, i mitt obstinata tillstånd fick jag för mig att denna kvällen skulle jag anta en annan identitet. FÖR...vad hade de jag dansade med för anledning att få veta allt om mig, jag var verkligen inte intresserad av att träffa någon av dem igen.
SÅ, jag bestämde mig för att vara Plupp.
Ni vet den där lilla blåhåriga figuren, med orange halsduk från Norrland, som går över fjällen med sina djurkompisar och säger eske teske, jämt....??!!
Whatever, jag skulle i alla fall vara Plupp denna kvällen.
När jag blev uppbjuden, tackade jag som vanligt ja.
Ja, det är ren hyfs att alla som bjuder upp ska få åtminstone en danschans, OM de inte är packade eller slemmiga...Dansar de som krukor, blir det första o sista...
Vi dansade första dansen som var en fox och han frågade:
-Var kommer du ifrån?
- Ifrån de höga blå bergen i norr, svarade jag.
Äh, jaha, är du gift?
Jag brukade ha min vikingaring av guld på mitt giftasfinger, just in case...  Jag visade honom ringen ( o tänkte att solen är min man)... (även om Plupp nog egentligen är av manligt kön, men skit i det nu)å sa- Han har gått ner för dagen.
Mannen tittade med en aningen konfys blick på mig, men det läskiga var också att han tittade djupare o djupare in i mina ögon.
Sen tittade han, ännu djupare, med sina bästaste cockerspanielögon och sa:
- Får jag ställa en fråga? Jag skulle bli så otroligt lycklig om jag fick bjuda med dig....
Jag skulle, jo jag skulle så gärna, jo, jag skulle så himla gärna vilja....(jag det verkade som om han skulle bjuda mig till månen o nyfikenheten stegrades...)...jag skulle bli såå oändligt glad om du ville följa med ......mig o min mamma till Ullared!

Tror ni  att jag likande en fågelholk ,OR WHAT?

I någon sekund, försökte jag ta in vad han sagt,bita ihop av artighet, men sen kunde jag inte hålla mig utan brast ut i ett gapskratt, som varade alldeles för länge, för att det skulle vara passade i just den situationen.
Mannen blev värsta osäker och förnärmad o frågade förskräckt vad de var som va såå himla roligt?
Skit man, vad skulle du ha svarat på det?
Hans bedjande ögon försökte förtvivlat få grepp om läget, vilket gick ...inte alls....han fattade inte vad som var så himla kul och bedyrade att hans mamma bakade jättegoda bullar. Jag kunde genast få hennes telefonnummer, om jag inte trodde honom....shit, det här blev ju bara värre o värre....
OM du vill gifta dig med mig...så skulle du...du skulle aldrig någonsin behöva göra nånting, du skulle bara behöva gå omkring o ....GLÄÄNSA..., sa en med en tår i ögonvrån.



Idag är jag tacksam över att: jag faktiskt nästan var gift en stund,men att jag ÄNDÅ är tillräckligt attraktiv för att NÅN ska vilja ragga, fniss
vi gjorde blomkålspuré m rädisor, tomat, svarta oliver, avocado o mitt knäckebröd till kvällsmat! Fatta vad gott det var!MMMMMMMMMMMmmmmmmmmmmmmmmmm

Wolfies tips: en natt när du inte kan sova, eller en dag när du är uttråkad,
tänk ut en personlighet du skulle vilja vara, kolla in lite fakta o anta utmaningen att vara denna person, eller figur för en dag.
Jag lovar, du kommer att ha skitkul! Å säkert glädja en o annan på din väg....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar